top of page

Over Mij

IMG-20210530-WA0026_edited_edited_edited.jpg

Hoi, wat leuk dat je meer wilt weten over het kintsugi atelier. Ik ben Annemarie, woonachtig in Breda. Getrouwd met een hele leuke man en moeder van 2 jongens. En inmiddels meer dan 23 jaar werkzaam geweest als oa begeleider, trainer en team coördinator binnen de zorgsector (GGZ en VG zorg). Ook ben ik ervaringsdeskundige als brus (zus van mijn broer die schizofrenie en een chronische drugsverslaving heeft)

en als moeder van een autistische zoon. Toen ik door een reeks van impactvolle gebeurtenissen in mijn privé leven eind 2019 en in een burn out belandde, heb ik mijn leven eens goed onder de loep genomen. Ben ik nog op de goede weg, doe ik nog wat ik leuk vind en past het nog bij me. 

​Op een dag las ik over Kintsugi. Vanaf dat moment werd me duidelijk dat met deze kunstvorm alles samenviel in mijn leven.

Namelijk mijn wens om op een creatieve wijze om te gaan met de hobbels in mijn leven; om de breuken die ik had opgelopen niet meer weg te poetsen maar juist te laten zien waardoor ik een sterker en authentieker mens werd.

Maar het werd ook een manier om ook anderen te inspireren en ze te laten inzien dat ieder mens al goed is zoals die is, welke problemen, diagnose of handicap je ook hebt. 

De filosofie achter Kintsugi die gebaseerd is op veerkracht en optimisme heeft me geholpen mezelf te accepteren zoals ik ben en de pijn die je tegenkomt niet meer weg te poetsen maar juist te accentueren. 

Het viel me op dat het verstoppen van pijn en verdriet veel om me heen zag gebeuren.

Alle ballen in de lucht houden, altijd maar doorgaan terwijl je niet stilstaat bij datgene wat er op dat moment speelt in je leven, met alle gevolgen van dien was ook een veelgehoord probleem bij vriendinnen, collega's kennissen en cliënten.

Het nastreven van een ideaalbeeld dat niet bestaat en dus nooit te behalen valt maakt dat niet alleen ik, maar vele mensen met mij, steeds verder afdrijven van wie ze werkelijk zijn.

Ik heb besloten om een nieuw pad in te slaan en Kintsugi als leidraad mee te nemen op mijn pad om mijn missie te doen slagen.

Namelijk mensen meenemen om perfectie overboord te  durven gooien en te kiezen voor hun eigen pad.

Dus met welke reden je dan ook graag aan Kintsugi zou willen doen, ze zijn allemaal goed.  

Kies je eigen pad dan loop je altijd goed.

Het lijkt me heel erg leuk om jouw echte verhaal te horen.

Verrijk je leven ook met een gouden randje en schitter als nooit tevoren!

Groetjes Annemarie

bottom of page