top of page
Workshop Kintsugi basis
Workshop Kintsugi basis

za 28 jan

|

Het regiment

Workshop Kintsugi basis

Tijd en locatie

28 jan 2023, 13:00 – 15:30

Het regiment, Het regiment, Grauwe Poldervoetpad 6, 4876 AW Etten-Leur

Over het evenement

Kintsugi workshop basis

Kintsugi: de schoonheid van emotionele scherven die er allemaal

mogen zijn en zelfs een gouden randje krijgen.

Inhoud workshop:

Je staat in deze workshop stil bij het leven dat altijd in ontwikkeling is. Situaties veranderen, Mooie, bijzondere, verdrietige gebeurtenissen zijn onderdeel van het leven. We staan stil bij wat we al bereikt hebben en wie we op dit moment zijn. Met alle mooie scheurtjes, deuken beschadigingen zijn we uniek en ontwikkelen we ons tot een steeds krachtiger mens.

Voor wie?

Kintsugi is geschikt voor iedereen. Je hoeft niet handig of bijzonder creatief te zijn.

Een beetje geduld en een vaste hand is handig maar niet noodzakelijk. Het gaat er namelijk niet om dat het eindresultaat perfect is.

Je hebt alleen een reden nodig waarom je het leven wilt vieren.

Jouw leven en/of dat van een vriendin, moeder, collega etc.

Kintsugi leent zich ook goed om stil te staan bij de andere kant van het leven zoals rouw, ziekte, verlies, pijn, burn out, scheiding etc.

Stap 1. Het breken van het keramiek dat je zelf hebt meegenomen of gekozen uit de grote collectie bij mij staat hierbij symbool. (hamer staat voor iets nieuws opbouwen, doek staat voor iets wat verbind)

Stap 2.Je beschrijft wat je jezelf mee wilt geven met al je mooie imperfecties. Daarna zoek je zorgvuldig de scherven uit die gelijmd moeten worden.

Stap 3. Je lijmt de scherven met aandacht aan elkaar met goudlijm. Het begin van een nog krachtigere band. Lijmen staat voor connectie, geen perfectie. Je benadrukt de breuken en laat ze schitteren, als een kaart van je reis tot waar je nu bent. Sommige stukjes zullen niet zo goed meer passen of gaatjes vertonen. Dit benadrukt de veranderingen die je meemaakt. Het lijmen vergt geduld en aandacht in het moment.

Stap 4. Je versiert de breuklijnen met extra goud. Nieuwe energie waarin je benadrukt waar jullie staan en vanuit hier weer verder gaan.

Stap 5. Je maakt het keramiek voorzichtig schoon en pakt het mooi in. Wees zuinig op jezelf en op elkaar.

Kosten 34,95 p.p, na aanmelding zal ik de factuur doorsturen.

Deel dit evenement

bottom of page